Blog>Novinky a vylepšenia>Strážny pes si podmaní srdcia vašich zákazníkov

Strážny pes si podmaní srdcia vašich zákazníkov

Prinášame vám miláčika všetkých majiteľov e-shopov, najnovší prírastok v rodine atómov, Strážneho psa. Vaši zákazníci môžu využiť upozornenia po naskladnení nedostupného tovaru, alebo znížení jeho ceny na požadovanú hodnotu. Okrem základných funkcií sme pridali aj množstvo ďalších, ktoré u konkurencie nenájdete.
V tomto článku vám bližšie predstavíme funkciu Strážneho psa a povieme si niečo o jeho výhodách pre váš e-shop.

Čo dokáže Strážny pes?

Strážny pes je unikátna funkcia, ktorou poskytnete zákazníkom sledovanie dostupnosti a/alebo ceny tovaru, o ktorý javia záujem, výmenou za ich e-mailovú adresu.
Automatickou notifikáciou na ich e-mail ich upozorníte pri naskladnení už vypredaného tovaru, alebo po znížení ceny na takú, akú sú ochotní zaplatiť.

Strážiť tovar

  • Stráženie dostupnosti

    Najľahšie vám to vysvetlíme na príklade: zákazník ma záujem si kúpiť tenisky. Vyberie si model, no pri nákupe zistí, že jeho veľkosť tenisiek je žiaľ vypredaná. Čo teraz? S funkciou Strážny pes si jednoducho zvolí "Strážiť tovar" a zadá strážiť dostupnosť pre svoju veľkosť. Akonáhle túto veľkosť naskladníte, príde zákazníkovi na e-mail informácia, že je tovar dostupný na sklade.

  • Stráženie ceny

    Zákazník môže zadať presnú cenu tovaru, akú vie alebo je ochotný zaplatiť. Ak cena tovaru neskôr klesne pod (vrátane) požadovanú sumu, príde mu upozornenie na e-mail.

Prečo si aktivovať Strážneho psa?

Nový modul v Atomeri prináša viacero výhod pre vás aj vašich zákazníkov. Toto sú niektoré z nich:

Výhody pre e-shop

  • Asi najväčšou výhodou pre e-shop je prehľad a tiež presný počet, o aké tovary je zo strany zákazníkov záujem. Táto informácia vám pomôže optimalizovať vaše skladové zásoby, ako aj zvýšiť obrat e-shopu.

  • Udržanie si zákazníka. Strážny pes znižuje počet zákazníkov, ktorí by mohli odísť ku konkurencii. Pomáha vám tak budovať vašu zákaznícku základňu.

  • V neposlednom rade získate cenný údaj, e-mailovú adresu potenciálneho zákazníka.

  • Strážny pes môže byť použitý napríklad aj pre tovary v predobjednávke. Napríklad ponúkate novú počítačovú hru, ktorá má dátum vydania až o pár mesiacov. Zákazníkom zatiaľ neumožníte tovar nakúpiť, no môžu si dať strážiť dostupnosť. Po naskladnení vo vašom e-shope budú medzi prvými, ktorí si budú môcť novo vydanú hru zahrať. Vy máte zároveň predstavu o počte kusov, ktoré potrebujete naskladniť.

Výhody pre zákazníka

  • Notifikácia po naskladnení tovaru je pre zákazníka žiadaným zjednodušením. Nemusí dlho pátrať, alebo sa opätovne vracať na stránku a kontrolovať dostupnosť želaného tovaru.

  • To isté platí pre cenu tovaru.

  • Podobne, ako v prípade výhod pre e-shop, možno považovať výhodu stráženia tovaru v predobjednávke aj pre zákazníkov.

Ako funguje Strážny pes v Atomeri

Detailný prehľad strážení a informácie o cenách

Okrem základných informácií o strážených tovaroch máte k dispozícii aj ďalšie kľúčové informácie o strážených cenách tovarov. V administrácii nájdete cenu požadovanú zákazníkom, ale aj informáciu o tom, akú cenu mal tovar v momente zadávania požiadavky na stráženie.

Špeciálne nastavenia stráženia

  • Nastavte si jedinečné notifikácie pri zmene ceny tovarov o vami nastavené percento

    Okrem štandardných upozornení pri znížení ceny tovaru ponúkame aj rozšírené upozornenie. Toto upozornenie umožňuje zaslať zákazníkom notifikáciu aj v prípade, kedy cena tovaru neklesla na ich želanú sumu, ale bola splnená podmienka pre zníženie ceny o x %.

    Príklad: nastavíte hodnotu na 50 %. Zákazník zadá za tovar v hodnote 100€ požadovanú cenu 20 €. Či už to bol preklep, alebo priveľký optimizmus na strane zákazníka, práve pre takéto prípady máte k dispozícii toto unikátne nastavenie. V prvom rade ste takýmto spôsobom získali cenný kontakt, v druhom rade môžete automaticky notifikovať potenciálneho zákazníka už pri 50 % zľave tovaru.

  • Automatické mazanie strážených tovarov

    Nastavenie sme pridali pre jeho praktickú stránku - pre zaručené udržanie prehľadu strážených tovarov. Prednastavené je mazanie po 1 roku, samozrejme si môžete nastaviť aj častejšie premazanie, prípadne automatické mazanie úplne vypnúť.

 

 

Veríme, že vás táto nová funkcia v Atomeri potešila minimálne tak, ako nás. Prináša totiž množstvo pozitív pre váš e-shop. Pre podrobnejšie informácie o nastavení navštívte náš manuál.

 

Už čoskoro sa môžete tešiť na ďalšie skvelé funkcie - na tento rok ich máme pripravených skutočne mnoho.

42.5+ mil.
EUR zarobili e-shopy bežiace na našej technológii za posledných 30 dní
31 000+
e-shopov bolo vygenerovaných cez náš systém
39 000+
zákazníkov sa registrovalo do nášho systému